Luonnostan laatuanalyysipäivät 9.-10.10.2012

Laatuanalyysipäivien ajankohta on aivan pian käsillä. Sadon laadun määrittäminen vuosittain antaa ensiarvoisen tärkeää tietoa myyntiä varten. Analyysien avulla saadaan yksityiskohtaista määritelmää varastoissa olevien perunaerien laadusta, joka taas puolestaan helpottaa kaupankäyntiä sekä viljelijän että Luonnostan näkökulmasta. Tänä vuonna analyysit tehdään poikkeuksellisesti Pitkäsen Perunan tiloissa, koska MTT:n laboratorio on tilapäisesti pois käytöstä.

Uudet tilat ja uudet kujeet, joten tällä kertaa analyysien tekemiseen odotetaan myös viljelijöiden apua. Molempina päivinä tarvitaan 3-4 viljelijää, koska analysointi sujuu parhaiten kuuden hengen porukalla ja Luonnostalta väkeä tulee 2-3 henkilöä. Töihin annetaan niin hyvä perehdytys, että se sujuu jokaiselta. Yksi punnitsee painon ja vedenalaispainon, yksi pesee ja valokuvaa, yksi kokolajittelee, kaksi analysoi sisäiset ja ulkoiset viat ja yksi tekee keittokokeet. Lisätietoa näytteiden toimituspaikasta lähetämme viljelijöille sähköpostitse lähiaikoina. Kovassa kiireessäkin tärkeille asioille löytyy aina aikaa ja näytteiden lähetys kuuluu juuri siihen luokkaan!