Pakkaset päättävät nostosesongin

Sekä Kalajoella, Kristiinankaupungissa että Tyrnävällä on ollut nyt pakkasta useampana yönä peräkkäin. Sääennusteet näyttävät samanlaisen ilman jatkuvan vielä muutamia päiviä. Tänä aamuna lämpötila oli pitkin rannikkoa -6 asteen tuntumassa. Tämä tarkoittaa sitä, että nostoja ei voi jatkaa, kuin iltapäivisin maanpinnan lämpötilan noustua plussalle. On suuri riski, että perunaa jäätyy maahan. Käytännössä tämä näkyisi varastossa merkittävinä laatutappioina tai sitten perunoita ei kannattaisi nostaa ollenkaan. Onneksi suurin osa perunasta on jo nostettu ja muutamat viljelijät ovat jopa saaneet kaikki nostettua. Jokainen menetetty hehtaari on kuitenkin liikaa nyt, kun kylmä ja sateinen kesä on jo verottanut satotasoja. Kuvassa näkyy tyrnäväläinen perunapelto tiistaiaamuna, kun pakkasta oli 4 astetta. Pakkaspelto