Perunan maineenpalautus on alkanut

Perunan maineenpalautus hiilarikohujen jälkeen näyttää alkaneen. Entistä useammin näkee uutisia, joissa muistutetaan perunan hyvistä terveysvaikutuksista. Viimeisimpänä Iltalehden artikkeli otsikolla Perunat ovatkin mainettaan terveellisempiä. Perunassahan on muun muassa hyvä määrä C-vitamiinia, foolihappoa ja kaliumia. Lisäksi perunan tuotatno kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin riisin tai pastan tuotanto. Hiilihydraattien suhteen peruna on samalla viivalla pastan kanssa. Molemmissa on tärkkelystä 10-20 % painosta. Tosin joissakin pastoissa tämä prosentti voi nousta lähemmäs 70 %:a (lähde Fineli, elintarviketietokanta). Täysin epätieteellinen havainto on myös se, että pari perunaa eli noin 100 grammaa riittää aterialla hyvin, mutta pastaa tulee syötyä paljon enemmän kerralla. Joten ei muuta kuin perunoita syömään!