Kuivuus ja kuumuus koetelleet Eurooppaa

Tänä kesänä pitkään jatkunut kuuma ja kuiva sää on koetellut laajoja alueita Euroopassa. Kotimaan lisäksi muun muassa niin Englannissa, Irlannissa, Saksassa kuin Ruotsissakin useat lähteet kertovat satotappioita tulevan. Myös Baltiassa ja Puolassa kuivuus on aiheuttanut maanviljelijöille pahoja ongelmia.

Pahimmillaan kuivuuden riivaamilla alueilla sato on jäämässä jopa puoleen tavanomaisesta tasosta, niin perunan kuin monien muidenkin viljelykasvien osalta. Myös laatu kärsii näissä kasvuolosuhteissa. Alueilla, joilla kastelu on mahdollista, tilanne on hieman parempi.

Perunan kysyntä on jo noussut; tällä hetkellä erityisesti sipsi- ja ranskiskäyttöön soveltuville perunoille olisi markkinoita. Odotettavissa onkin kysyntävoittoinen myyntikausi.

Maaperän kuivuus (punainen/keltainen = tavanomaista kuivempaa, valkoinen = normaali tilanne, vihreä = tavanomaista märempää). Kartta osoitteesta: http://edo.jrc.ec.europa.eu/edov2/php/index.php?id=1111