Markkinakatsaus

Tämän hetken hyytävin puheenaihe kotimaan markkinassa on halla, jota on esiintynyt poikkeuksellisen varhain ja laajalti kaikilla länsirannikon perunan päätuotantoalueilla Tyrnävältä Laitilan seudulle asti. Pakkasöitä on monin paikoin ollut jo useita, joten tuhoja perunakasvustoissa on aiheutunut ja kasvu monilla lohkoilla tyrehtynyt. Kesän kuivuus on omalta osaltaan heikentänyt tilannetta. Merkittäviä vajauksia satotasoissa tullaan siis näkemään, ja peruna tulee myös jäämään pieneksi. Suomen hintataso on kuitenkin toistaiseksi Euroopan alhaisimpia.

Englannissa satotilanne näyttää Euroopan maista lupaavimmalta, sateita on siellä saatu riittävästi. Muuta Eurooppaa lännestä itään on vaivannut viime kesän tapaan kuumuus ja kuivuus, ja hinnat ovatkin erittäin korkeita muun muassa Ranskan ja Saksan markkinassa. Kysyntää on ollut jo pitkin kesää myös Baltian ja Puolan suunnalla, jonne on jonkin verran vietykin Suomesta kesäperunaa. Kaiken kaikkiaan myyntikaudesta näyttää siis tulevan kysyntävoittoinen.

Lohdutonta näkymää..

Tyrnävältä (7.8.2019)..

Kalajoelta (7.8.2019)..

Dagsmarkista (6.8.2019)..

ja Laitilasta (5.8.2019).