Markkinakatsaus

Erikoisen ja raskaan alkuvuoden jälkeen on aika kääntää katseet syksyyn ja uuteen satokauteen. Satotilanne ympäri Eurooppaa näyttää tällä hetkellä hyvältä ja markkina onkin juuri nyt odottavalla kannalla. Tanskan ja Ruotsin satonäkymät näyttävät paremmilta kuin moneen vuoteen. Suurista perunamaista Hollannissa ja Saksassa on odotettavissa normisato kuivuuden vuoksi, mutta Ranskassa taas odotetaan poikkeuksellisen hyvää satoa, koska kuumuus ei ole tänä kesänä ollut haittana. Myös Baltiassa ja Puolassa satonäkymä on hyvä.

Kolean loppukevään ja rutikuivan alkukesän jälkeen Suomeenkin odotellaan loppujen lopuksi kohtalaisen hyviä satoja – kunhan syksy ei tuo mukanaan yllättäviä sääilmiöitä. Hyvälaatuinen ruokaperuna sekä erikoiskokoluokat tekevät kuitenkin aina kauppansa. Myös Colomba, Annabelle ja Jazzy ovat kysyttyjä lajikkeita tänäkin vuonna.