Syksyn 2020 perunatapahtumat Euroopassa

Koronapandemialla on valitettavasti vaikutuksensa myös syksyn perunatapahtumiin.

Syyskuun alun Potato Europe Ranskassa on peruttu kokonaan. Päätös tehtiin jo hyvissä ajoin alkukesästä.

Siemenperunatalojen Open Days -tapahtumat Hollannissa ovat osittain kysymysmerkki. Ainakin HZPC järjestää livetilaisuuden sijaan 4.11. virtuaalitapahtuman PD20:n, jossa on muun muassa lajike-esittelyä.

27.8. päivitetyn tiedon mukaan Interpom siirretään vuodella eteenpäin. Belgian turvallisuusneuvoston heinäkuun lopussa tekemän linjauksen mukaisesti messuja voidaan järjestää 1. syyskuuta alkaen tiukkoja turvallisuustoimia noudattaen ja epidemiatilanteen niin salliessa. Kortrijk Xpo ja Belgapom tekivät kuitenkin päätöksen siirtää messut marraskuulle 2021 perustuen muun muassa matkustusrajoituksista johtuviin epävarmuuksiin.