Rakastamme vihanneksia ja hedelmiä

Luonnosta on perunoiden, vihannesten ja hedelmien myyntiin erikoistunut yritysryhmä.

Olemme luotettava kumppanisi tuoretuotealalla, sillä omaamme laajan tietämyksen hevi-tuotteista ja niiden markkinoista. Toimitamme tuotteita niin lähialueiltamme, kuin eri puolilta Eurooppaa tai maailmaakin, riippuen asiakkaamme tarpeista. Kiitos kattavan ja ammattimaisen yhteistyöverkostomme, löydämme sinulle juuri sen mitä etsit.

Menestyksemme ytimessä on jatkuva yhteydenpito asiakkaaseen sekä ympäröivään markkinaan. Pystymme vastaamaan asiakkaan tarpeisiin nopeasti ja joustavasti hyödyntäen joko sopimustuottajiamme tai etsimällä tarvittavat tuotteet markkinasta. Palvelumme laatu ja luotettavuus on meille yhtä tärkeää kuin tuotteenkin laatu, ja merkittävä motivaattori kaikille Luonnostan tiimin jäsenille.

Luonnostan joustava ja kannustava toimintakulttuuri on tärkeä osa meitä.

Ketterä yritysrakenteemme mahdollistaa nopean reagoinnin eri tuoretuotteiden sesonkien ja muuttuvien markkinatilanteiden mukaisesti ja näin pystymme toimittamaan juuri oikeat tuotteet oikeaan aikaan.

Olemme ylpeitä voidessamme tarjota markkinan jokaiselle eri laatu- tai kokoluokan ja tyypin tuotteille.

Meiltä ja maailmalta

Luonnosta Finland Oy

Luonnosta Finland Oy on suomalainen tuoretuotteiden myyntiin erikoistunut yritys. Luonnostan perustivat joukko perunanviljelijöitä vuonna 1986, ja yhä tänä päivänäkin olemme viljelijöiden omistama. Vuosikymmenien aikana olemme kasvaneet kotimaisesta perunan myyntiyrityksestä kansainväliseksi tuoretuotteiden toimittajaksi ja olemme alallamme Suomen suurimpia viejiä. Noin puolet vuosittaisesta myyntivolyymistamme tulee kotimaan kaupasta ja loput viennistä, tuonnista tai Euroopan sisäisestä trading-kaupasta. Sijaitsemme Pohjois-Pohjanmaalla, yhdellä Suomen merkittävimmistä perunantuotantoalueista, ja täältä käsin olemme onnistuneet luomaan merkittävän kansainvälisen yhteistyöverkoston.

Luonnosta Finlandilla
on luomusertifiointi.

Luonnosta Holland B.V.

Merkittävä askel kansainvälistymisessä otettiin, kun Luonnostan tytäryhtiö Luonnosta Holland B.V. perustettiin vuonna 2020. Luonnosta Holland sijaitsee Rotterdamin alueella, lähellä Hollannin merkittävimpiä hedelmä- ja vihannesalan trading-keskittymiä sekä Euroopan isoimpia satamia. Luonnosta Hollandin myötä läsnäolomme läntisen Euroopan valtavien markkinoiden äärellä on parempi ja kaupankäyntimahdollisuudet sekä lukuisat alan merkittävät toimijat ovat paremmin saavutettavissa.

Luonnosta Hollandilla on
luomusertifiointi.

Luonnosta UK Ltd.

Luonnosta-ryhmän uusin jäsen on Luonnosta UK Ltd, joka on perustettu 2023. Tytäryhtiön myötä saamme lisää paikallistuntemusta sekä laajennettua verkostojamme Iso-Britanniassa. Iso-Britannia on yksi suurimmista perunantuottajamaista Euroopassa. Myös muiden vihannesten tuotantoa on runsaasti. Yli 60 miljoonan asukkaan saarivaltiossa myös kulutetaan paljon vihanneksia ja hedelmiä, joten merkittävää markkinapotentiaalia Luonnostan päätuotteille on maan sisäisen kaupankäynnin lisäksi niin tuontiin kuin vientiinkin.

Me olemme

Me olemme joustava, tietävä, ratkaisukeskeinen, globaali, aktiivinen.

Me olemme Luonnosta